понеделник, 31 май 2010 г.

Ден на търсенето на нова звезда - каленДАР


Автор на илюстрацията: marichcka

Автор на илюстрацията: maf

Нова звезда следва да се търси там, където съвършено не очакваш да я намериш. Може да търсиш сред книгите, сред хората, след облаците. Във водата, огъня и по земята.

А звездата седи на рамото ти и търси заедно с теб.

Автор на текста: Caramelina

понеделник, 24 май 2010 г.

Най-скъпоценният ми Знайко


От играта на Блага "Въпрос с кафето".
Най-скъпоценният, защото го получавам днес! Нещо като орден "Кирил и Методий", тъй да се каже. :D

Честит празник на всички!

петък, 21 май 2010 г.

Косенце-Босенце, честит имен ден!

:) Честит имен ден на косе79!

Да ти е живо и здраво името! Бъди все такава нежна и приветлива душа, устремена към красотата! Любов и благополучие!

Св. Св. Константин и Елена е днес! Честит празник на всички именници и техните семейства!


















Май е крайно време да прекръстя тоя блог на "Честито"! :D

събота, 15 май 2010 г.

Честит Рожден Ден, Рени!

Бъди щастлива, Рени!
Обичамe те!
И в знак на особена сърдечност съм променила поръчката за вълшебника от 500 ескимо на 500 шоколада! :D
Весел празник!

Sesame Street - "Two Princes"

Ден за общуване с духа на безметежността - каленДАР




Автор на илюстрацията: enanna



















Най-доброто време да намерите малко покой и да призовете духа на безметежността. Примерно, да го поканите да почете с Вас интересна книга. Или да поседите на свещи. Или да се отправите в търсене на неразцъфнали пъпки. Малко ли са нещата, в които може да участва добрия дух на безметежността? Той обича да играе с децата, с домашните животни, умее да разговаря с птиците и да вари страхотен шоколад. На какво ли още не е майстор - може да лепи тапети, да разресва дългите коси на момичетата, безметежно да мие подове и в абсолютно спокойствие да пришива бисери.

Да се призове този дух е просто - трябва да се изпълни спешната работа, да се отложи всичката безполезна, да се изпратят на разходка всички тревожни мисли и да се проветри душата от мрачни опасения. А за добрата безметежност не е необходимо да се полага никакво усилие, тя непременно ще дойде, даже ако просто сте поднесли устни към чаша ароматно кафе или чай.

Автор на на текста: Michletistka


Автор на илюстрацията: Teawind

Източник:http://www.kalen-dar.ru/

петък, 14 май 2010 г.

Ден на пролетните акварели - каленДАР

Попаднах на този креативен и позитивен руски сайт, в който всеки ден е наречен на една красива фантазия или мечта и по тоя начин, превърнат в подарък. Реших да преведа някои "празници", доколкото ми се намират време и кондиция. :)



Автор на илюстрацията: Liella

Акварелът е такова нещо, което почти изцяло се състои от вода. Съвсем като човека. Освен това, акварелът обикновено има душа. Е, не винаги. Така и при хората, не всички имат. Не придиряйте ...

За да отпразнувате деня на пролетните акварели, ще се наложи да станете творец за известно време. Съвсем просто е - излезте на улицата, вдишайте пролетен въздух и натопете четчицата си в него. Да, първо в него, а после във вода, това е важно!

После идете и рисувайте. Хубаво е да имате листа, а още повече - очи. Така има по-големи шансове Вашето творение да се сдобие с пролетна душа ...


Автор на текста: sir_archet


сряда, 12 май 2010 г.

Честит Рожден Ден, Мария!

Бъди щастлива! Обичаме те!



вторник, 11 май 2010 г.

Кому е по-тежко?

Много млади майки спорят със съпрузите си по повод на това, уморява ли се жената, седейки вкъщи с детето и кой се уморява повече. И двамата родители се борят упорито да получат титлата.
Проблемът е там, че повечето мъже не разбират, как може да се умориш вкъщи. "Аз ходя на работа" - това е основния аргумент.
А жената знае, какво е това работа! Работа е това вълшебно място, където можеш да отделиш време спокойно да си изпиеш кафето, да се разходиш в обедната почивка(и 15-20 минути са достатъчни) по магазините или да побъбриш с колегите. За работа жената се приготвя като за празник: хубави дрешки, прическа, грим. На работа жената е и ценен работник, уважаван човек.
Освен това:
1. На работа не се налага да следиш колегата, да не си пъхне част от играчката в устата, да не се качи на стола и да не надраска тапетите.
2. Можеш да си сигурна, че колегата ще се нахрани както трябва. Няма да ти се наложи да забърсваш след него супа, разлята по пода. А и той няма да направи "Пфъф" в лицето ти с пълна със супа уста.
3. Ако решите да излезете заедно през обедната почивка, колегата ще се облече самостоятелно и няма да се налага да прибираш всяко от неговите пръстчета в собствената му къщичка в ръкавичките, да му обуваш обувките, докато той си смъква шапката и да му слагаш шапката, докато той си събува обувките.
4. Ако вече сте излезли, колегата едва ли ще легне в някоя локва, за да докаже правотата си, след което да се наложи да изпереш всичко изцапано.
5. Ако по стечение на обстоятелствата сте отишли на покупки с колегата, той няма да те умолява да му купиш всичко, което види, обещавайки да слуша и да си яде кашата, а на теб да ти се налага да измисляш 1 000 000 разумни довода, за да отклониш купуването на поредната безсмислица.
6. Ако колегата се умори, не се налага да го носиш на ръце обратно до офиса, хленчещ и размахващ ръце и крака.
7. На работа не ти се налага да правиш непрекъснато забележки на колегата:"Престани да си ровиш в носа!", "Недей да си смучеш палеца!" ... Пък и даже и да е така, той си има своя майка, нека тя да се черви заради него!
8. Да имаш много колеги, които непрекъснато се разплакват от нищото, е рядкост. Пък даже и да имаш, не си длъжна да ги успокояваш, дори и да знаеш, че няма да се успокоят сами.
9. На работа няма такова понятие "дневен сън". А даже и да има, ще си поспиш сама, вместо да приспиваш колегата, люлеейки го на ръце, докато не му се затворят очичките.
10. Не е нужно да събираш разхвърляните хартийки и канцеларски материали на колегите в офиса.
11. Колегата не отговаря с "НЕ" на всяко твое предложение.
12. Не е необходимо да напомняш на колегата да посещава тоалетната своевременно, а даже и да стане инцидент, не се налага лично да почистиш.
13. И още: работата е такова място, на което можеш да излезеш ОТ КЪЩИ.

Работата - това е рай ... Е, на кого му е по-тежко: на мъжа, който ходи на работа или на младата майка вкъщи? А трябва да се отчете и фактът, че жена, която има дете до двегодишна възраст, работи в денонощен режим и без отпуск.

Единственият минус на работата е, че на колегата едва ли ще му хрумне да се покатери на коленете ти, проникновено да се вгледа в очите ти и нежно да ти каже:"ТИ СИ МИ НАЙ-НАЙ-НАЙ-ЛЮБИМАТА!!!"
... А ако все пак се случи нещо такова, това вече е СЪВСЕМ ДРУГА ИСТОРИЯ ...

Юлия Василкина, Наташа Канурина
Източник: http://psyhelp.rodim.ru/

понеделник, 10 май 2010 г.

Сказочная колыбельная

Ночь идет по звездной пыли,

Сны скрывая под плащом,

В замке окна погасили,

Дремлют стены под плющом.

Белоснежка засыпает,

Смотрят гномы сны давно,

Сон царевны охраняет

Витязь-месяц за окном.

Золотая рыбка в речке

Смотрит сны про чудеса.

Спит Иванушка на печке,

Василиса, спит, краса.

Погасила фея свечку

И в мечтах витает где-то.

Спит волшебное колечко,

Снится Золушке карета,

Красной шапочке бабуля

Поправляет одеяло,

Сказки добрые заснули:

Завтра дел у них немало!


Ирина Гурина

Източник: http://www.u-mama.ru