сряда, 18 април 2012 г.

Черна торта против черни мисли :)


Зори искаше да ги задушаваме с коприва, но аз родих по-сладката идея все пак. За Много Специална Торта с Карамелизирани Пуканки. :D
За пръв път в живота си карамелизирам пуканки, голямо приключение! :D Настойчиво ви съветвам, ако правите нещо за пръв път и ползвате рецепта от нета, в която пише "Добър ден!", веднага да погледнете къде е слънцето! В моята пишеше да използвам пуканки, които се правят в микровълновата, ама те са солениии! Станаха прилични, въпреки всичко. :)
























Блат (можеше да стане толкоз висок и пухкав за тортата за рождения ден на мъжа ми, ама нейсе!)
































Кремове за отвън и отвътре, каквито си намерих в шкафа (и не мога да разбера що не вземат да ги пълнят малко повечко, едвам успях да покрия тортата отгоре, ръбът остана гол). И пуканките посредата, естествено. :D  И се получи ей това:


Междувременно готвех и някакво пиле славянски гювеч, то по-право си се готвеше само през по-голямата част от времето. И накрая така грохнах, че не ми остана никаква мисъл - ни бяла, ни черна! :D Та тортата излезе терапевтична, даже и без да съм я опитала.
След като я опитах, констатирам, че пуканките и придават специфичен, приятен аромат. Но забележката за солеността им остава. А също тъй не е лошо да се натрошат по-надребничко. :)

Ето, заповядай, Зори! Да не плачеш, че само те изкушавам с думи. :D 




понеделник, 9 април 2012 г.

Шегите на Амура - търсят се правилата

... на играта :)









събота, 7 април 2012 г.

Кифленско ...

... ми беше отзарана и ей таквиз ги втасах. :D
Горните са по заявка на Мел и Рени с шоколад. И по наличност със сладко от къпини. А долните са със сиренце, с кашкавал и с маслини и сиренце.

Безглутенови са, btw.






неделя, 1 април 2012 г.

Сладкиш с осем яйца

Добре пък, че ще ми повярвате! :D Ни едно си няма всъщност.
Мисля да си изхвърля всичките готварски книги и тетрадки по безполезност. Какво е това 4, 5, 6, 8 яйца? В какви безотговорни времена сме живели, не е за вярване! :D




Направих ги и в тигана

Каква съм смелчачка смела! :D
Филиите станаха супер, снимките - скапани. Ама не може всичко да ми е наред, че ще взема па уроки да хвана. :D