Понеже се получи по-вкусно от всякога, реших да го споделя. Явно, тайната е в съотношението на зелените съставки към млечно-яйчената смес. Както можете да видите на снимката, втората доминира.
Иначе е проста работа - и като продукти, и като изпълнение.
Съставките са спанак, праз лук, яйца, сирене и прясно мляко. Празът е малко, в съотношение със спанака около 1:5.
Задуших зелените съставки в малко олио. Разбих яйцата, разредих ги с прясно мляко, добавих намачкано сирене. Смесих двете в тавичка и ги пекох до зачервяване. Накрая може да се наръси отгоре с настърган кашкавал, което в случая не съм направила. И воала, имаме си леко и "да си оближеш пръстите" ястие. :)
Колкото повече се запролетява, толкова повече ни тегли зеленото. На пазара имаше и коприва, но понеже толкоз големи листа през живота си не бях виждала, а по подразбиране се готвят само връхчетата, се въздържах и заложих на спанака, макар че никак не ми е драго да го чистя.
Ако се прежалите и вие, добър апетит! :)
Ако се прежалите и вие, добър апетит! :)
6 коментара:
Какво съвпадение - записала съм си в бележника днес да ида до магазина за спанак.
Дали вместо към магазина да не тръгна към вас...? ;-)
Ако е само заради спанака, "ужасно закъсня", както се пееше в оная стара песен! :D {}
btw, магазинът точно не знам доколко е добра идея, т.е. единственият път, когато се опитах да сготвя замразен спанак по неволя, мъжът ми беше проявил самоинициатива в закупуването му, само като го изсипах от плика, тутакси отпътува по канален ред. Готвя само пресен. :)
Е, не само заради спанака - също заради яйцата и сиренето. ;-)
Аз пък веднъж се опитах да купя не-замразен спанак и не го познах, та се върнах с празни ръце. :-)))
Замразеният не знам става ли за твоята рецепта, но за супи и за ориз си е окей.
Ами за моята рецепта просто няма да го задушаваш, той си е достатъчно разкапан. И няма да изглежда баш по същия начин в крайна сметка.
Много му е неестетичен вида, затова не можах да го понеса. :)
Чудесно ястие, леко и вкусно!Поздрави, Глокси!
Благодаря, Сонче!
Публикуване на коментар