сряда, 28 октомври 2009 г.

Загадъчните места на Украйна: Мистиката на "Лысая гора"(2)

За серията "Метлата" на Савлена.

В търсене на местата на силата

"От древни времена, възвишенията били за славяните място за поклонение пред техните боговете. Обикновено дървета, растящи по върховете на планините и хълмовете, отсичали и изгаряли, а на освободената площ строели храмове. Оттам е дошло името "Гола планина"."

Мястото е наситено с лоша енергия. Не случайно в Голата планина не една жена се е опитала да се самоубие, скачайки от върха. Такива случаи само през съветския период там са над седемдесет. Въпреки че нито една не е успяла, хълмът не е достатъчно стръмен. Но е достатъчно това, че тези случаи са завършили с тежки увреждания.

И до днес Голата планина е запазила първозданния си вид, в нея напълно отсъстват каквито и да е признаци на цивилизация, включително осветителни тела.

През Валпургиевата нощ планината се превръща в сборище на сатанисти, езичници, любители на келтската култура и различни мистици, магьосници, блуждаещи в покрайнините в търсене на така наречените места на Силата.

Тези срещи никак не се нравят на местната милиция - една трета от всички опити за самоубийство в планината се извършват през Валпургиевата нощ.

Според легендите, в шабаша на Голата планина участват не само вещици, но и отдавна умрели развратни жени. Всяка вещица се явява на празника с любовника си-дявол. Там те са чакани от Сатаната, който важно и тържествено седи на трон или на голям каменен стол. Всички пристигащи почтително поздравяват господаря си, падайки на колене. Тогава вещиците от различни страни и региони докладват злините, които са извършили през изминалата година и получават нови нареждания. Ако Сатаната не е удовлетворен от доклада, бие подчинените си с пръчка по гърба или ги рита с копита.

"Факт е, че на Голата планина в продължение на много векове са извършвани дяволски деяния и никой не се съмнява в него. Археолозите са открили на върха на древна яма с опожарени църковни книги, а в близост няколко скелета на петли без глави ."

"След 30-те години на миналия век на Голата планина била изградена подземна фабрика за боеприпаси. По време на немската окупация там била установена танковата база "Тигър". Изследователите казват, че многократно са попадали на доклади на немски войници, в които са описани срещи с необичайни паранормални явления . "

Народът разделя Голата планина на три части. Първата - Русалския яр. Тя е наречена така, защото там се намира в езеро, в което според легендите живеят русалки. Втората - Вещерски яр. Там още от стари времена започнали да се събират на черните си меси поклонниците на дявола.

И накрая, най-голямата част от планината - гората на Мъртъвците. В тази част са откритите много гробове от минали векове.


Планината, където се изпълняват желанията

В съветските времена в Голата планина идвали лидери от различни страни и си пожелавали неща, които често се сбъдвали. През 90-те години, когато въоръженият конфликт между Тибет и Китай достигнал своя апогей, Далай Лама изпратил в Голата планина от Тибет будистки монаси, които да молят висшите сили за прекратяване на войната. Монасите се молили в продължение на три дни и на третия ден от Дън Сяопин умрял!

Геофизик, бивш ръководител на специализиран биолокационен отдел на Министерството на геологията Василий Стеценко твърди, че в района на планината е най-мощната геопатогенна зона в Киев. Тя се простира от билото на планинате, през Централната ботаническата градина, по хълмовете, където се намира музея на Великата Отечествена война и през Днепър минава на левия бряг.

"Ученият разкри, че след евакуация на военно поделение, дислоцирано в Голата планина, един от завеждащите отдела на ЦК на Комунистическата партия на Украйна го помолил да го придружи при посещение на планината. Факт е, че със служилите в тази част войници се случвали странни неща. Особено зле се чувствали в полунощ и на обяд и специална комисия решила да премести военните от там. "

"Няколко души изкачихме планината - разказал Стеценко. - С двете си ръце аз държах биолокационен уред. Изведнъж почувствах, че нещо дръпна пръстите ми надолу и започна да ме тресе целия, а аз не моможех да направя нито едно своеволно движение. Викнах на другите:"Дръпнете уреда от ръцете ми веднага!""

Няколко минути по-късно той дошъл на себе си. Продължили нататък. Когато стигнали до базата бетонираните бункери били откопани, а люковете им отворени. Уредът отново полудял в ръцете му , които били разтърсени от спазми, самият той започнал да се върти около оста си, нещо го теглело право към отворения люк. И спомените му са дотук ... Събудил се на земята със скъсани панталони - и той и придружителите му, които били принудени да го съборят за да не падне в люка.

"Освен научни, има и мистически теории за причините, поради които Голата планината е проклето място. По време на монголо-татарското нашествие много киевчани се укривали в планината. Хан Батай заповядал пещерите да бъдат запечатани, за да не оставя живи врагове зад гърба си. Много хора загинали от ужасна смърт и душите им ненамерили покой силно влияят на енергията в околностите на Голата планина.

Източник: http://www.sunart.kiev.ua/

4 коментара:

Savlena каза...

Голата планина-злокобно място с последващо убийствено предназначение и употреба-фабриката за боеприпаси.Мдам и после тези тайнствено мистични аномалии и явления.Не обичам тези злобни и лоши легенди и поверия.Най си обичам хубавите,приказните -за царства господарства,феи и добри магьосници.Но както в живота има лоша и добро,така историите,идващи от преданията.
Благодаря ,Глокси!Интересна статия и поучителна все пак!

Gloxy-Floxy каза...

:)Ами предишната статия за същото място не беше толкова злокобна, което ме навежда на мисълта, че мястото просто не е за всеки.
Трябва да видя, имаше още интересни мистични украински легенди, ама ако са много злокобни няма да ги превеждам.

Анонимен каза...

Много интересно! И някак ми звучи свързано с темата за инкубите...? Дали не идват от Голата планина?

Непотребител

Gloxy-Floxy каза...

:) Понеже не приемам статията точно по този злокобен начин, по който звучи, съм си позволила да я публикувам. Като общо впечатление, което си създадох, четейки двете части, мога да кажа само, че явно мястото е с много, много силна енергия, която малко хора, особено по рационално мислещи/усещащи биха могли да понесат, което води и до някои превратни, респ. преекспонирани възприятия. Позволявам си да мисля, че тя-тази земя "заразява" по някакъв начин хората, които я обитават и поколения след това я носят в кръвта си, но не приемам "заразата" като нещо злокобно, а просто като нещо вповече, което не е дадено всекиму, ако погледна по-статистически на това. Това също не означава, че "вповечето" не е достъпно по спонтанен или неспонтанен начин и на индивиди, които не са генетично обременени, но тук вече идват премного условности, които е безсмислено да коментирам.
Дали би могло да е гнездо на инкуби, нямам мнение наистина :).

Публикуване на коментар