вторник, 11 май 2010 г.

Кому е по-тежко?

Много млади майки спорят със съпрузите си по повод на това, уморява ли се жената, седейки вкъщи с детето и кой се уморява повече. И двамата родители се борят упорито да получат титлата.
Проблемът е там, че повечето мъже не разбират, как може да се умориш вкъщи. "Аз ходя на работа" - това е основния аргумент.
А жената знае, какво е това работа! Работа е това вълшебно място, където можеш да отделиш време спокойно да си изпиеш кафето, да се разходиш в обедната почивка(и 15-20 минути са достатъчни) по магазините или да побъбриш с колегите. За работа жената се приготвя като за празник: хубави дрешки, прическа, грим. На работа жената е и ценен работник, уважаван човек.
Освен това:
1. На работа не се налага да следиш колегата, да не си пъхне част от играчката в устата, да не се качи на стола и да не надраска тапетите.
2. Можеш да си сигурна, че колегата ще се нахрани както трябва. Няма да ти се наложи да забърсваш след него супа, разлята по пода. А и той няма да направи "Пфъф" в лицето ти с пълна със супа уста.
3. Ако решите да излезете заедно през обедната почивка, колегата ще се облече самостоятелно и няма да се налага да прибираш всяко от неговите пръстчета в собствената му къщичка в ръкавичките, да му обуваш обувките, докато той си смъква шапката и да му слагаш шапката, докато той си събува обувките.
4. Ако вече сте излезли, колегата едва ли ще легне в някоя локва, за да докаже правотата си, след което да се наложи да изпереш всичко изцапано.
5. Ако по стечение на обстоятелствата сте отишли на покупки с колегата, той няма да те умолява да му купиш всичко, което види, обещавайки да слуша и да си яде кашата, а на теб да ти се налага да измисляш 1 000 000 разумни довода, за да отклониш купуването на поредната безсмислица.
6. Ако колегата се умори, не се налага да го носиш на ръце обратно до офиса, хленчещ и размахващ ръце и крака.
7. На работа не ти се налага да правиш непрекъснато забележки на колегата:"Престани да си ровиш в носа!", "Недей да си смучеш палеца!" ... Пък и даже и да е така, той си има своя майка, нека тя да се черви заради него!
8. Да имаш много колеги, които непрекъснато се разплакват от нищото, е рядкост. Пък даже и да имаш, не си длъжна да ги успокояваш, дори и да знаеш, че няма да се успокоят сами.
9. На работа няма такова понятие "дневен сън". А даже и да има, ще си поспиш сама, вместо да приспиваш колегата, люлеейки го на ръце, докато не му се затворят очичките.
10. Не е нужно да събираш разхвърляните хартийки и канцеларски материали на колегите в офиса.
11. Колегата не отговаря с "НЕ" на всяко твое предложение.
12. Не е необходимо да напомняш на колегата да посещава тоалетната своевременно, а даже и да стане инцидент, не се налага лично да почистиш.
13. И още: работата е такова място, на което можеш да излезеш ОТ КЪЩИ.

Работата - това е рай ... Е, на кого му е по-тежко: на мъжа, който ходи на работа или на младата майка вкъщи? А трябва да се отчете и фактът, че жена, която има дете до двегодишна възраст, работи в денонощен режим и без отпуск.

Единственият минус на работата е, че на колегата едва ли ще му хрумне да се покатери на коленете ти, проникновено да се вгледа в очите ти и нежно да ти каже:"ТИ СИ МИ НАЙ-НАЙ-НАЙ-ЛЮБИМАТА!!!"
... А ако все пак се случи нещо такова, това вече е СЪВСЕМ ДРУГА ИСТОРИЯ ...

Юлия Василкина, Наташа Канурина
Източник: http://psyhelp.rodim.ru/

4 коментара:

Unknown каза...

Да,весело и логично:))
Само това ...двусмислие позамисля :"Колегата не отговаря с "НЕ" на всяко твое преложение" :)))

nav каза...

трябва ли да се чуе, кфо мисли "М" за вършенето на работа (частна/за сем/ или наемна)?

Edna каза...

хихихи, гениално е! :)
nav, очакваме твоя вариант на нещата

Gloxy-Floxy каза...

:) Поправих си "преложението", мерси. Но с толкова много грешки, винаги можеш да бъдеш сигурен, че съм си го превела лично, а не съм го копнала отнякъде, особено с липсата на д-тата, че бутончето забива. Може да го използвам за запазена марка :D
E, имат се предвид напълно безобидни преДложения, но това също е твърде относително. :))

Nav, можеш да споделиш всичките си мисли и чувства по въпроса, щом имаш подобен импулс.:)

Публикуване на коментар