сряда, 18 април 2012 г.

Черна торта против черни мисли :)


Зори искаше да ги задушаваме с коприва, но аз родих по-сладката идея все пак. За Много Специална Торта с Карамелизирани Пуканки. :D
За пръв път в живота си карамелизирам пуканки, голямо приключение! :D Настойчиво ви съветвам, ако правите нещо за пръв път и ползвате рецепта от нета, в която пише "Добър ден!", веднага да погледнете къде е слънцето! В моята пишеше да използвам пуканки, които се правят в микровълновата, ама те са солениии! Станаха прилични, въпреки всичко. :)
Блат (можеше да стане толкоз висок и пухкав за тортата за рождения ден на мъжа ми, ама нейсе!)
Кремове за отвън и отвътре, каквито си намерих в шкафа (и не мога да разбера що не вземат да ги пълнят малко повечко, едвам успях да покрия тортата отгоре, ръбът остана гол). И пуканките посредата, естествено. :D  И се получи ей това:


Междувременно готвех и някакво пиле славянски гювеч, то по-право си се готвеше само през по-голямата част от времето. И накрая така грохнах, че не ми остана никаква мисъл - ни бяла, ни черна! :D Та тортата излезе терапевтична, даже и без да съм я опитала.
След като я опитах, констатирам, че пуканките и придават специфичен, приятен аромат. Но забележката за солеността им остава. А също тъй не е лошо да се натрошат по-надребничко. :)

Ето, заповядай, Зори! Да не плачеш, че само те изкушавам с думи. :D 
2 коментара:

Zory каза...

Ех, никой не мисли за "крехката" ми фигура. Запрашвам да търся пуканки :P

Gloxy-Floxy каза...

Иии, айде сега, от едни пуканки - лапаш нещо, гълташ нищо. :)

Публикуване на коментар