сряда, 6 януари 2010 г.

Онлайн проверка на задълженията по Закона за местните данъци и такси

 Тази информация вече не е актуална! Обновеният списък към 28.11.2012.г можете да намерите ТУК.


Често в Попитай.ком, чийто дългогогодишен потребител съм, се задава въпроса, може ли да се извърши онлайн проверка на задълженията по Закона за местните данъци и такси-данък сгради, такса смет, данък МПС и прочие.
Сайтовете на някои общини предлагат подобна услуга. Проверих сайтовете на големите общини и направих списък с url-адреситe на отличниците.
Ако имате късмета да сте жител на една от петте общини в списъка, ползвайте си го със здраве :)!

Община Бургас: http://84.54.135.81:805/3ixMunicipality/com.iisd.mun.Start/Start.html
Община Велико Търново: http://www.mdt.bg/Pages/Home.aspx
Община Пловдив: http://registry.plovdiv.bg/reg/
Община Пазарджик, не може да се изведе коректен адрес, давам този на сайта на общината, а услугата е достъпна от менюто вляво, Електронни услуги -> Проверка на задължения :
http://www.pazardjik.bg/newweb/framebg.html
Община Стара Загора: http://city.starazagora.net/modules/taxes/index.php

27 коментара:

Анонимен каза...

ами за Варна няма ли нещо или им са некадърни админите на http://www.varna.bg от една седмица търся Белослав имат http://beloslav.mdt.bg/Pages/Content.aspx?ContentID=29 (няк'во село), а Варна йок!!!

Gloxy-Floxy каза...

:)И в София нямаме. Проверявах Варна, когато съм писала това, но не намерих подобна информация в сайта на общината Ви.

Анонимен каза...

и в пловдив.........нямаме

Gloxy-Floxy каза...

Ако съм ви подвела с някой от линковете горе, моля да ме извините! След като не съм жител на нито една от тези общини, няма как да проверя функционалността им.

Анонимен каза...

Във Варна юридическите лица трябва да подадат молба, да заплатят 10 лв. и тогава могат да получат информация за МДТ, които дължат. Физическите лица получават съобщения по пощата. Не могат ли да изпращат и на фирмите? Нещо да им пречи? Бюрокрация без достатъчно мозък.

Анонимен каза...

Да, да пращат за Варна по пощата съобщения ама ние не сме получили и как по дяволите да зная колко данък дължа? Или е по добре да отида да вися на опашка без да имам представа колко пари да нося. Можело и със запис! Като може нека по някакъв начин да сме информирани колко им дължим.

Анонимен каза...

ДОКОГА ЕДИН ГРАД КАТО ВАРНА НЯМА ОНЛАЙН ПРОВЕРКА НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ЗА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ-КАК МОЖЕ ДА ПРОВЕРЯВАМЕ ЗА ТОК,ВОДА -ЧЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТАЗИ СИСТЕМА-БЕЗОБРАЗИЕ ПЪЛНО-САМО ЗАПЛАТИ И ЗАПЛАТИ А ХОРАТА КАТО В ПЪРВОБИТНИЯ СТРОЙ-ПАРОДИЯ И ИЛЮЗИИ

Анонимен каза...

КОГА ЩЕ ЗАРАБОТИ СИСТЕМАТА ЗА ОНЛАЙН ПРОВЕРКА НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ПО МДТ ВЪВ ВАРНА-СРАМОТА Е ,ГОЛЕМИ ПРЕТЕНЦИИ ИМАТ ОБЩИНАРИТЕ,НО И ДА ВЪРШАТ ПО-ВЕЧЕ УЛЕСНЕНИЯ ЗА ГРАЖДАНИТЕ

Анонимен каза...

кога ще има система за онлайн проверка на задължения по ЗМДТ ВЪВ ВАРНА-Стига с тия телефжни,въпроси-малко цивилизовано да бъде

Анонимен каза...

Във Варна вече може да се проверяват данъците онлайн:

http://www.varna.bg/adm/docs/danstat.htm

Анонимен каза...

това за Варна е еб*си простотията - твърдя, че съм с компютърна грамотност над нормалната средно статистическа, но ми беше изключително трудно да разбера за какво е направена тази страница????

Анонимен каза...

Поредништ саит за ЗАТРУДНЕНИЕ на гражданите толкова глупаво е направен че нищо не можах да проверя отново (Спецялистите) не са си свършили работата.Да ви С.р.А на Саита

Анонимен каза...

Много Ви е "хубав" сайта колкото по малко знаем толкова повече лихви ще лапате Този сайт е създаден за нуждите на администрацията,а не за гражданите!!!!!!

Анонимен каза...

az se opitah da vlqza no za podrobna proverka mi iskashe registraciq i sled tova da vlqza v saita na adninistratura za koda no ne uspqh da vlqza nqkoi znae li kak

Анонимен каза...

Община Благоевград са се справили перфектно, за да може всеки да разбере какви данъци дължи http://www.blgmun.com:82/website/

Анонимен каза...

А за Добрич някой знае ли дали има начин да се проверяват онлайн?

Анонимен каза...

едва ли има и за Добрич

Gloxy-Floxy каза...

Не, нямате засега.

Ползвайте обновения списък, уважаеми потребители, има линк в началото на поста. Тоя вече не е актуален.

Анонимен каза...

Те тези във Варненската администрация са малоумни. От къде да знам :"Входящ документ №.." и дата на документа. Сега трябва да преровя всичките си документи и евентуално ако намеря декларацията, да проверя колко дължа. Нямам думи..........

Анонимен каза...

И аз стигнах до същата задънена улица с проверката на МДТ в община Варна!!!

Анонимен каза...

Благогаря много, свърши ми чудесна работа!Поздрави!!!

Анонимен каза...

Не знам как в София няма създаден сайт за проверка на дължими данъци,а в Русе има.Толкова са ни мързеливи чиновниците,че чак ме е срам.Седят си на топло и се чудят какви игрички да си играят на компютрите,а гражданите да висят по гишетата и да чакат някой да благоволи да им обърне внимание!

Анонимен каза...

Tи остави Русе, това е първият европейски град в България, ама виж Струмяни, Божурище и Асеновград. Данчето още не се ориентирала на, Бойко не е на ясно на кой да дадат парите за да направи. Пък и сигурно си мислят че ние в София сме си овце?

Анонимен каза...

Само да добавя адреса за Стара Загора е:
http://mdt.starazagora.bg/frmDeklaracii.aspx

Тествах го работи перфектно :)

Анонимен каза...

За Русе е: https://www.ruse-bg.eu/?p=mdt

Анонимен каза...

Здравейте,

Вече има такава услуга и за София.
Ето ви линк: http://www.sofia.bg/tu1.asp?napr=56

:)

Анонимен каза...

е за Благоевград как да си проверя онлайн ? търсят ЕГН ок, но какъв е другия Входящ документ №: ???

Публикуване на коментар