понеделник, 29 август 2011 г.

Капиновски манастир - природа

След като в предишния пост ви запознах с културно-историческите и религиозни забележителности, този го посвещавам на природните. Околността е невероятно красива.

Сигурна съм ще споделите възхищението на племенницата ми от "ГУдУпада". :D
Той се нарича тъй, защото от него тече "ГУда", естествено.Скалата вляво е ей-толкова висока.Гледката надолу от вира.А над ГУдУпада е така. :)

Природата не се е променила особено, откакто я помня, за сметка на което инфраструктурата всеки път е чисто нова. Слава Богу, там много сгради никога не е имало, но от тези, които помня от ученическите си години е останала само тая на механата и споменът за вкусните пържолки, дето ги правеха вътре. :DПо-късно направиха това заведение, дострояваха се, оградиха се. Към днешна дата са се оключили и препречили пътя към площадката, от която най-добре се вижда водопада.Сега има ново бистро. Не го снимах, но около него са направили ей тези приятни беседчици и детска площадка.Отсреща има по-непретенциозни и също толкова приятни места за почивка.Мястото е известно и с рокерските събори, които се провеждаха тук. Не съм сигурна дали още.

Из гората - палатки.Ние плажувахме по-нагоре по реката на едно любимо местенце. Но тъй като водата беше възстуденичка, през по-голямата част от плажуването освен себе си хранихме ей тия рибкис филийкаЕ, не само! :)В горичката има такива романтични гледки,самотни нежни цветенцаи малки феички, които чакат да ги извозят. :)В следващия епизод: Плаковския манастир - късче от Рая. :)

2 коментара:

Gesh каза...

Страхотно е, истински рай!

Gloxy-Floxy каза...

Такова е! :)

Публикуване на коментар