неделя, 15 юли 2012 г.

Никакъв мармот не може да спре устрема ми!



В петък следобед Зори тръгна да ми носи една толумбичка, уж! Чаках, чаках ... В събота наобяд се оказа, че тръгнала веднага, но я срещнал един мармот и ми изял толумбичката! Ама давайте им станиоли на тия мармоти да завиват шоколади, не от чудене какво да правят да докарват хората до хипогликемия! :D
Нямаше как, трябваше сама да си я церя. Отворих прастарата книга

                            и изрових рецептата:


Парено тесто от 200 мл вода, 100 г брашно(моето е безглутеново по необходимост), 50 г масло и 3 яйца. Шприцоват се в сгорещена мазнина и се пържат. Единственият накрайник на прастария ми шприц, който е оцелял, не е с достатъчно широк отвор, затова Док Мария оприличи крайния ми резултат на глисти. :D Откровено да си призная не съм се и старала да ги докарвам на форма, защото бързах да изляза от кухнята. Колкото и ентусиазъм да имам, на тая температура ...
След това се вари сироп от чаша вода, чаша захар и щипка лимонтозу. Заливат се като стане хладък.
Угледни или не, почти не останаха. :D Даже не ги оставихме да попият сиропа напълно.


9 коментара:

keti531953 каза...

Много апетитно изглеждат...само още малко ги запържи...

Gloxy-Floxy каза...

Трябва ли? Те са тънички, Кет, и лесно изсъхва тестото. Тия, които повечко покафеняха, са пресъхнали и не попиват.

Рен каза...

ах, тая Зори! :))) Супер са ти глостумбите

Gloxy-Floxy каза...

Бе някак по неволя съм уцелила джакпота, сега преценявам. Кет като каза да са по-кафяви, с мъка възпроизведох купени толумбички и бляк, жилави и тестени на фона на тия. Глистумбите, дали заради диаметъра или заради оризовото брашно, на вкус и захапка, нямат грешка. :)

keti531953 каза...

Хубава чинийка,сега я видях-точно да толумбичките рисувана :)

Gloxy-Floxy каза...

Тая ми е тортената. :) Първо почнах да ги редя в една дълбока квадратна табла, ама видях, че доникъде няма да ги събере и извадих тая. В крайна сметка ги напълних и двете. :D

Анонимен каза...

На мен все такива неугледни ми стават, но после не остават... :)

Tania каза...

Истински глистумби,но какво от това,важното е,че са били вкусни!

Gloxy-Floxy каза...

Именно! :D
Щото на мен страстно ми се ядяха толумбички, ако идеята беше да ги продавам, щях да се прежаля да си купя нов шприц,... макар да продължавам да си мисля, че по-малката дебелина ги прави по-крехки. :)

Публикуване на коментар