В петък следобед Зори тръгна да ми носи една толумбичка, уж! Чаках, чаках ... В събота наобяд се оказа, че тръгнала веднага, но я срещнал един мармот и ми изял толумбичката! Ама давайте им станиоли на тия мармоти да завиват шоколади, не от чудене какво да правят да докарват хората до хипогликемия! :D
Нямаше как, трябваше сама да си я церя. Отворих прастарата книга
След това се вари сироп от чаша вода, чаша захар и щипка лимонтозу. Заливат се като стане хладък.
Угледни или не, почти не останаха. :D Даже не ги оставихме да попият сиропа напълно.
9 коментара:
Много апетитно изглеждат...само още малко ги запържи...
Трябва ли? Те са тънички, Кет, и лесно изсъхва тестото. Тия, които повечко покафеняха, са пресъхнали и не попиват.
ах, тая Зори! :))) Супер са ти глостумбите
Бе някак по неволя съм уцелила джакпота, сега преценявам. Кет като каза да са по-кафяви, с мъка възпроизведох купени толумбички и бляк, жилави и тестени на фона на тия. Глистумбите, дали заради диаметъра или заради оризовото брашно, на вкус и захапка, нямат грешка. :)
Хубава чинийка,сега я видях-точно да толумбичките рисувана :)
Тая ми е тортената. :) Първо почнах да ги редя в една дълбока квадратна табла, ама видях, че доникъде няма да ги събере и извадих тая. В крайна сметка ги напълних и двете. :D
На мен все такива неугледни ми стават, но после не остават... :)
Истински глистумби,но какво от това,важното е,че са били вкусни!
Именно! :D
Щото на мен страстно ми се ядяха толумбички, ако идеята беше да ги продавам, щях да се прежаля да си купя нов шприц,... макар да продължавам да си мисля, че по-малката дебелина ги прави по-крехки. :)
Публикуване на коментар