сряда, 14 октомври 2009 г.

Инкуб

За серията "Метлата" на Савлена.



Инкубите (според Парацелс) са нечисти духове от мъжки пол. Те насилват жените по време на сън. В Кабала се наричат Рухим. Според терминологията на средните векове инкубите са демони на пиянството, ненаситността, сладострастието и користолюбието, много хитри, коварни, принуждаващи жертвите си към извършване на злодеяния и ликуващи при тяхното изпълнение.
Думата "инкуб" произлиза от латинското"incubare", което в буквален превод означава "лягам върху". Според старинните книги инкубите са паднали ангели, които се увличат по спящи жени. Предмет на ожесточени богословски спорове през Средновековието, проблемът достига дотам, че папа Инокентий VІІІ през 1484 г. издава специална була за инкубите. Спешни мерки били наложителни, тъй като богоомразните създания използвали всяка възможна минута да обезчестяват невинни и добропорядъчни жени, проявявайки особено нахалство към монахините. Нямало спасение от нечистите сили. Налагало се непрекъснато да прогонват неканените видения с кръстен знак и молитви. Пълна победа над силите на злото извоювала единствено св. Клара. Явил и се ангел, който и известил, че за да прокуди демона, тя трябва да извърши богослужение в църквата. Някои от монахините, неустояли на изкушението, зачевали от инкубите. Твърди се, че магьосникът Мерлин е плод на такова сношение. Най-общо, децата, родени от "похитени" жени, били или с физически недъзи, или просто странни, напр. близнаци.
Дарени с мъдростта на вековете, ние сме наясно, че борбата с такива сили не е шега. Булите (папски укази) разбира се са нещо необходимо. Но кой знае защо на инкубите те действали слабо. Затова се наложило да търсят и други способи за решение на проблема. Знанието е сила, способна да се противопостави дори на нечестивостта. Знатните англо-саксонски медици от онези времена препоръчвали на добропорядъчните матрони надеждно средство за прогонване на инкуби, под формата на балсам.
Рецептата не била много сложна:
Взимат се пелин, лупина, блян, чесън, дива вишна и копър. След това-овчи хмел и език от усойница. Добавят се "заешки" и "епископски" елексир. Всичко се смесва в съд, поставя се под олтар и над него се отслужват девет меси. Съдържанието се кипва в масло и овча лой. Добавят се осветени соли. Прецежда се.
Поставяйки балсама на тоалетката, можете да спите спокойно. Ако въпреки това, някой инкуб се осмели да пристъпи прага на спалнята Ви, потопете пръсти в балсама и намажете челото, очите на изкусителя и обезателно интимните му части. След това Ви остава единствено да го прекадите с тамян и да го прекръстите неколкократно.

Източник: http://myfhology.narod.ru/

4 коментара:

Блага каза...

:D:D:D

Румяна Попова каза...

Искаш да шлашиш .Не се хващам!

Gloxy-Floxy каза...

:))) Страхът е въпрос на личен избор.
Цун!

Румяна Попова каза...

Точно тъка .

Публикуване на коментар