неделя, 6 септември 2009 г.

Търси се!

1 коментара:

Анонимен каза...

След като една правораздавателна институция се самосезира от електронната медия – нареди съвкупна проверка по изнесените данни. В хода на разследването са ангажирани екип от хора на отдел „Издирване” към Главна Дирекция „Горски контрол” на РБългария, както и експерти от „Защита на горските животни”. От така събраните данни и доказателства поотделно и в тяхната съвкупност животинката Катеричка Рунтавелка е извършила кражбата. След незабавния разпит проведен на съседно дърво до мястото на престъплението Катеричка Рунтавелка не отрича за извършеното деяние. Направи пълни самопризнания, както и допълни, че не е очаквала да бъде фотографирана. Първоначално се направи извод, че животинката е суетна и се тревожи повече от това как е позирала за снимката, направена от бдителна гражданка, която е пряко засегната. На по –късен етап от разпитите в присъствието на пълномощник – адвокат на извършителката К.Рунтавелка се изтъкнаха следната причина: Извършената кражба не ощетява в големи размери човечеството.
Това по никакъв начин не оправдава извършеното престъпление по смисъла на чл. 194 и сл. от НК. С оглед самопризнанията на К. Рунтавелка се взе следното решение:
Кражбата е извършена от животинката, след проверка на компетентните органи. Същата направи пълно самопризнания. В хода на проверката не се установи по ясен и категоричен начин материалните загуби, а само съществото на кражбата – орехи. Комисия от 3 членен състав прецени – че в България сме в криза от 20 години, това обстоятелство е ноторно известна истина, което от части оправдава действията й. Няма законови текстове, които да принудят К. Рунтавелка да посочи местонахождението на откраднатото.Информацията засяга нейната лична собственост и е неприкосновена, дори там да се намират откраднатите орехи. В рамките на действащото законодателство Катеричка Рунтавелка е предупредена по смисъла на закона за частна собственост и издава забрана да се катери по дървета, които се намират в заградени дворове. При нарушаване на забраната – Катеричка Рунтавелка ще бъде осъдена да заплати със всичките си налични орехи, които ще бъдат използвани за новогодишна баклава – направена от лицето снимала Катеричка Рунтавелка в извършеното престъпление. :)
Дата… подпис: ( не се чете) печат, Решението влиза в сила: от днес

Публикуване на коментар